SOSU_Aarhus_2022-06-020017.jpg

Mental parathed - Facilitatoruddannelse

 

Med facilitatoruddannelsen i mental parathed, bliver du i stand til at facilitere efteruddannelse i mental parathed på en fagligt, pædagogisk og professionsetisk tilfredsstillende måde til dine kolleger på din arbejdsplads.  

 

Uddannelsen er for dig, der arbejder i beredskabet, hvor I ofte står i skarpe situationer og skal kunne holde overblikket, tage styring og handle hensigtsmæssigt under stort pres.  

Det kan også være for dig, der arbejder med arbejdsmiljø i virksomheder, hvor I på forskellige måder kan stå overfor konflikter eller uforudsete hændelser, der udfordrer medarbejdernes resiliens.  

 

Indholdet i uddannelsen bygger på principperne fra Institut for Mental Paratheds kursus ”Det ekstra gear”, der indgår som en del af facilitatoruddannelsen. 
Her bliver du i stand til at bruge en række simple, men effektive værktøjer, der øger din og dine kollegers mentale parathed før, under og efter voldsomme hændelser.  

 

Mental parathed handler om at kunne forberede sig på uforudsete hændelser, så du bliver i stand til at analysere og håndtere stresssituationer, for at kunne tage de mest hensigtsmæssige beslutninger — selvom det går stærkt, og du er under stort pres.

Samtidig er vi ikke bedre end vores grundform på dagen. Så mental parathed handler også om at få samlet ordentligt op på voldsomme hændelse, så bægeret ikke flyder over på et tidspunkt. 

 

På uddannelsen lærer du, hvordan du kan designe og facilitere egne temadage, workshops og kurser, og hvordan du kan indarbejde mental parathed i jeres hverdag.  

Du lærer, hvordan I på din arbejdsplads kan arbejde med de forskellige dilemmaer, I møder i hverdagen og skabe plads til refleksion efterfølgende, samt hvordan I kan arbejde med mental parathed i jeres dagligdag. 

 

Vi arbejder med en dialogbaseret undervisningsform og problemorienteret med caseopgaver. Du udarbejder undervejs dit eget faciliterings- og undervisningsmateriale til brug på din arbejdsplads. 

 

På uddannelsen bliver du i stand til at: 

 • Bruge og reflektere overrelevant teori, metode og praksis inden for mental parathed.  

 • Gennemføre egen undervisning på en måde, der understøtter, at deltagerne udvikler færdigheder til at vurdere praksisnære og teoretiske problemstillinger i relation til mental parathed, så de derigennem vælger hensigtsmæssige løsninger.  

 • Anvende din viden til at vurdere, begrunde og vælge undervisningsmetoder, der sikrer, at deltagerne oplever mødet med dig som underviser trygt og nærværende. 

 • Håndtere komplekse og udviklingsorienterede undervisnings- og faciliteringsopgaver, på en måde, der understøtter udviklingen af viden, færdigheder og kompetencer af relevans for mental parathed hos dine kolleger.  

 

Uddannelsen gennemføres med 8 dages undervisning fordelt på 4 moduler af 2 dage. 

Mere om kurset

 • Målgruppe

  • Uddannelsen er for dig, der arbejder i beredskabet, hvor I ofte står i skarpe situationer og skal kunne holde overblikket, tage styring og handle hensigtsmæssigt under stort pres.  

   Det kan også være for dig, der arbejder med arbejdsmiljø i virksomheder, hvor I på forskellige måder kan stå overfor konflikter eller uforudsete hændelser, der udfordrer medarbejdernes resiliens.  

 • Praktisk info og pris

  • Kurset koster kr. 25.000 eks. moms. 

    

   Modul 1:
   1.-2. maj 2024

   Modul 2:
   13.-14. maj 2024

   Modul 3:
   28.-29. maj 2024

   Modul 4:
   11.-12. juni 2024

   Undervisningssted: DAPUC, Silkeborg

    

   Alle kursister modtager fuld forplejning under kurset.

   Der er ikke inkluderet hotelophold og aftensmad i prisen i prisen.

   Kontakt DAPUC for en fordelagtig hotelpris i forbindelse med kurset.

 • Instruktører

  • Søren Bächler

   Tidligere politiassistent, med pædagogisk tæft og 19 års erfaring fra politiet

    

   Anne-Stina Sørensen

   Sociolog, med hang til anvendt forskning og 24 års erfaring fra Rigspolitiet

 • Søg en kompetencefond

  • Du har mulighed for at søge FOA’s kompetencefond eller 3F’s fond for støtte til dækning af deltagergebyret.

   Tal med din leder og TR om dine muligheder.

   Se mere her:

   3F kompetencefond >>

   FOA kompetencefond >>

Spørgsmål?