placeholder

TECC 3

TECC3 - version 2023 er en opdateret og moderniseret udgave af den velkendte Tactical Emergency Casualty Care uddannelse. TECC3 kurset er med til give indsatspersonalet en taktisk medicinsk forståelse, samt mulighed for at træne taktisk relevante færdigheder. Kurset tager udgangspunkt i TCCC (Tactical Combat Casualty Care) og erfaringer fra den civile verden.

 

Grundet det ændrede trusselsbillede, og mange terrorhændelser rundt i verden, har vi moderniseret uddannelsen, som nu har en varighed på 3 dage.

  


Der er på uddannelsen blevet mere tid til færdighedstræning, samt bedre mulighed for at lave virkelighedstro scenarier. Herunder med mulighed for at gøre brug af gummikugler, larm og røg. 

Uddannelsen giver dig derfor en unik mulighed for at træne taktiske relevante færdigheder i håndteringen af tilskadekomne i et civilt taktisk miljø, og i meget virkelighedstro rammer.

Taktisk medicinsk forståelse og mental parathed er blevet en vigtig del af uddannelsen, og deltageren lærer de grundlæggende principper og får brugbare værktøjer af undervisere fra både ambulancetjenesten, politiet og akutlægebiler, der alle arbejder og har arbejdet inden for netop dette felt. Du lærer som deltager at bevæge dig hensigtsmæssigt i skarpe situationer og du lærer at samarbejde med politi og andet våbenførende indsatspersonale. Det gør du af politibetjente der har mange års erfaring med uddannelse af ROMEO betjente, og udvikling af netop dette koncept i det danske politi.

Derudover lærer du hvordan du bliver mental parat til at håndtere disse store og kritiske hændelser. 

I den nye version er der også indlagt mere tid til refleksion, og afprøvning af den viden du evt. har tilegnet dig på ambulancelederuddannelsen.

 

  

 

Uddannelsen er lavet som internat, med overnatning mellem uddannelsesdagene (inkl. aftensmad).

 

På TECC er formålet at uddanne indsatspersonel og præhospitalt mandskab, til at kunne agere hensigtsmæssig under indsats i samarbejdet med politiet, og udføre behandling af tilskadekomne med bla. Kirurgisk luftvej, blødningsstandsning (Tourniquet, forbinding, pack to bone etc.), nåledekompression mm. Samt at give deltageren værktøjer til at kunne håndtere at blive indsat på et skadessted, som opnår betegnelsen ”sikkert nok” (Gul zone). Der tages udgangspunkt i PHTLS' principper samt de militære taktiske principper der er tilrettet den civile verden.

 

Uddannelsen består af 3 intensive dage, hvor der er høj grad af praktisk træning, ved både færdighedstræning og virkelighedstro øvelser. Du kommer som deltager til at blive udfordret i et presset miljø, med figuranter, virkelighedstro skader og politi der affyrer våben. 

 

TECC beviset er gyldigt i 4 år.

 

 

Mere om kurset

 • Målgruppe

   • Politi
   • Læger
   • Reddere
   • Forsvaret
   • Hjemmeværnet
   • Brandfolk
   • Beredskabsfolk

   At deltage på et TECC kursus kræver en grundlæggende viden om ABCDE-algoritmen, sygdomslære og anatomi/fysiologi.

 • Praktisk info og pris

  • Kurset koster kr. 18500+moms.

   3 dages udd. som Internat. Prisen er inkl. fuld forplejning, overnatning mellem udd. dagene (inkl. aftensmad) + TECC bog (Engelsk)

    

 • Instruktører

  • Alle instruktører ved NAEMT uddannelserne har selv gennemført uddannelserne og er både godkendt og registreret ved NAEMT USA.

    

   National koordinator TECC: Mads Husa

   Eksterne instruktører:

   - Allan Pedersen
   - Jacob Holck
   - Jakob Danker
   - Jan Medom Linnebjerg
   - Ken Teiltoft
   - Kenneth Normand
   - Kim Heltø
   - Louisa Thostrup
   - Mads Nørgaard Husa
   - Martin Glentvor 
   - Michael Lund Byskov
   - Niels Green Tejmers
   - Peter Bech Jacobsen
   - Rasmus Meyer Lyngby
   - Therese Pulawska
   - Thomas Lynge Andersen
   - Tom Mikkelsen
   - Jacob Christensen
   - Michael Mølmer
   - Lars Bondehøj
   - Jakob Roed
   - Rita winther Nielsen
   - Dennis Norup Poulsen
   - Henrik Thelin
   - Rene Thierry Andersen
   - Peter Martin Thoft Larsen
   - Allan Nissen
   - Morten Holm

 • Søg en kompetencefond

  • Du har mulighed for at søge FOA’s kompetencefond eller 3F’s fond for støtte til dækning af deltagergebyret.

   Tal med din leder og TR om dine muligheder.

   Se mere her:

   3F kompetencefond >>

   FOA kompetencefond >>

 • Download PDF

Spørgsmål?